Top

KONA Electric en IONIQ Electric interessant voor particulieren
€ 4.000 subsidie bij aanschaf elektrische Hyundai

Wil jij als particulier een elektrische auto aanschaffen of privé leasen? Je kunt subsidie aanvragen voor een volledig elektrische Hyundai zoals de KONA Electric (vanafprijs € 36.795) en de IONIQ Electric (vanafprijs € 36.995). De subsidie bedraagt € 4.000 voor een nieuw model en € 2.000 voor een gebruikt elektrisch model.

Emissievrij autorijden moet voor veel meer mensen aantrekkelijk worden, vindt de overheid. Zakelijk rijders profiteren al van een gunstige fiscale bijtelling wanneer ze kiezen voor een volledig elektrische auto. Met de subsidie op elektrische auto’s wil het kabinet elektrisch autorijden voor nóg meer mensen – dus ook privérijders – bereikbaar maken. Daarvoor heeft de overheid een bedrag beschikbaar gesteld. De subsidiepot is beperkt.

Aanvraag subsidie

Aanvraag subsidie indienen met je DigiD

Je kunt de subsidie aanvragen via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De aanvraag indienen gaat met gebruik van je DigiD.

Subsidie aanvragen

Opladen wanneer je maar wilt, gewoon bij jou thuis

Aanbieding: laadpakketten van Vattenfall InCharge
nu extra voordelig!

Als particulier, zzp’er of klein zakelijke onderneming profiteert u nu van de extra aantrekkelijk geprijsde laadpakketten van Vattenfall InCharge*. Daarmee laad je niet alleen tegen scherpe tarieven, je bent ook nog eens altijd verzekerd van een plek om te laden.

Als berijder van een elektrische Hyundai heb je keuze uit twee installatiepakketten: Premium en Basis. In beide gevallen heb je de beschikking over je eigen laadpunt.

*Actievoorwaarden van toepassingen. Vraag jouw dealer naar deze voorwaarden.

Installatiepakketten

Hyundai Motor Nederland

Laadpakket Basis
1.899 € 959 incl. BTW

 • Laadpunt Alfen Eve single – tot 22kW
 • Dynamic Load Balancing (met slimme meter tot 15 meter van de meterkast)
 • Vaste kabel indien gewenst
 • Montage aan de muur
 • Laadpas/-druppel voor thuis en onderweg laden

Laadpakket Premium
2.699 € 1.759 incl. BTW

 • Laadpunt Alfen Eve single – tot 22kW
 • Dynamic Load Balancing (met slimme meter tot 15 meter van de meterkast)
 • Vaste kabel indien gewenst
 • Standvoet indien gewenst
 • Laadpas/-druppel voor thuis en onderweg laden

Voor wie is de subsidie bedoeld?

De subsidie is alleen bedoeld voor particulieren, dus niet voor zakelijk rijders of zzp’ers. De subsidie geldt voor personenauto’s met 0 gram uitstoot, zowel gebruikt als nieuw, met een oorspronkelijke fiscale waarde tussen de € 12.000 en € 45.000 en een minimale elektrisch actieradius van 120 kilometer (volgens WLTP). De subsidie is niet van toepassing op hybrideauto’s.

Een elektrische Hyundai private leasen

De subsidie is vooral ook goed nieuws voor automobilisten die hun elektrische Hyundai willen private leasen. Je rijdt dan een paar jaar in een gloednieuwe elektrische Hyundai tegen een scherp vast maandbedrag, zonder dat de auto jouw eigendom wordt. Alle kosten – zoals service en onderhoud – zijn inbegrepen, behalve het opladen. Je hoeft de aanschafprijs niet ineens te betalen en hebt geen risico op waardedaling.

Welke voorwaarden gelden er voor de subsidie?

Een voorwaarde is dat de auto enkele jaren op naam van dezelfde eigenaar blijft staan. Beëindig je binnen vier jaar je private-leasecontract, dan stopt ook de subsidie die in maandelijkse termijnen wordt uitbetaald. Eigenaren die binnen drie jaar een andere auto kopen, betalen een deel van de subsidie terug.

Nog een voorwaarde is dat de elektrische auto wordt aangeschaft bij een erkend autobedrijf. Je kunt daarvoor terecht bij de Hyundai-dealers uit het officiële dealernetwerk van Hyundai Motor Nederland. Dit geldt ook voor gebruikte elektrische auto’s. Voor een gebruikte elektrische Hyundai van een particuliere verkoper kun je geen subsidie aanvragen. Voor private lease moet het dealerbedrijf het keurmerk Private Lease hebben om gebruik te kunnen maken van de subsidieregeling; alle Hyundai-dealers hebben dit keurmerk.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Voordelen van elektrisch rijden

Voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden heeft tal van voordelen. Een elektrische auto is minder belastend voor het milieu en stoot geen schadelijke stoffen uit. Andere pluspunten:


 • Je betaalt in 2020 geen aankoopbelasting (BPM)
 • Je betaalt tot 2025 geen wegenbelasting (motorrijtuigenbelasting, MRB)
 • Een elektrische auto heeft veel minder onderhoud nodig dan een auto op benzine of diesel
 • De verbruikskosten zijn lager, vooral als je goedkoop kunt opladen op je werk of via zonnepanelen
 • Elektrisch rijden is stil en zeer comfortabel
 • Via de Hyundai-dealer kun je nu heel eenvoudig een laadpunt met bijbehorende laadpas van Vattenfall aanschaffen
 • Met een laadpaal aan huis of in de buurt hoef je niet meer langs het tankstation